Missa inte den här workshopen den 23-25 oktober i Uppsala.

Fler och fler fascineras av svamparnas mångfald. De senaste årens molekylära bestämningsmetoder har visat att tidigare skattningar av antalet svampar i världen legat rejält i underkant.

Dessutom kan flera arter vara svårbestämda i fält och ofta har man kunnat bekräfta och beskriva nya arter baserat på molekylär identifiering när man hittat en svamp som inte riktigt har stämt överens med det som man tidigare betraktat som en art.

Idag använder sig en del mykologer av sekvensering. Dessutom finns det idag nya metoder där du kan förbereda och också sekvensera ditt svampprov på ditt egna skrivbord. I samband med årets mykologivecka hade Sveriges Mykologiska Förening tänkt arrangera en workshop för dig som vill lära dig hur det går till när man sekvenserar en svamp. Nu blev ju tyvärr mykologiveckan inställd, men vi vill ändå hålla workshopen och därför blir det nu ändrade datum och ny plats – 23 – 25/10 på Artdatabanken och Biocentrum på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala.

Läs mer om aktiviteten via länken nedan:
Workshop- sekvensera dina svampfynd från fruktkropp till sekvens