Ta del av så mycket mer!
SMT, kurser och aktiviteter

Vad händer härnäst?

Du behöver vara medlem för att delta i SMF:s kurser och aktiviteter.

Illustrationstävling

Välkommen att delta i SMF:s illustrationstävling där vi lägger fokus på det vi alla här uppskattar – svampar! Mejla ditt bidrag till oss senast 2024-10-31.

Läs mer
13 maj 2024

International Mycological Congress 12, Maastricht (NL)

International Mycological Association, tillsammans med Dutch Mycological Society och i samarbete med Westerdijk Fungal Biodiversity Institute, kommer att hålla den 12:e internationella mykologiska kongressen ( International Mycological Congress 12, IMC12)," Mer info: https://imc12.org/

Läs mer
11 augusti 2024

Workshop – tema Grannaturskogens vedsvampar- Fullbokad!

Sveriges Mykologiska Förening och Taigans vedrullarklubb bjuder in till workshop med tema Grannaturskogens vedsvampar. 23–25 augusti träffas vi i Malung och utforskar högproduktiv grannaturskog, framför allt i Lybergsgnupens Naturreservat.

Läs mer
23 augusti 2024

Fungaväkteri-workshop om ängssvampar – svampar i betesmarker och ängar

Vill du bli fungaväktare?

Denna träff vänder sig till dig som är intresserad av att själv bidra till uppföljning och inventering av värdefulla ängssvampsmarker. Fungaväkteriet är ett samarbete mellan ideella mykologer, naturvårdsmyndigheter och SLU Artdatabanken med syfte att öka kunskapen om svampar i Sverige. Som fungaväktare är du del i ett nätverk av svampintresserade personer som på ideell väg samlar information och följer upp status för naturvårdsintressanta svampar och deras växtplatser.

Läs mer
06 september 2024

Mykologiveckan 2024 i sydöstra Småland

Årets Mykologivecka arrangeras av SMF:s styrelse i samarbete med Nybro kommun och Länsstyrelsen i Kalmar län. Logi och arbetslokal blir Helgesbo kursgård, ca 20 km sydväst om Mönsterås. Exkursionerna kommer att genomföras i såväl skogsmiljöer som öppna betes- och hagmarker.

Läs mer
22 september 2024

Svampar i Skånes ädellövskogar – Fullbokad, men reservlista finns!

Den fantastiska fungan i de skånska ädellövskogarna kommer att studeras under ett veckoslut i början av oktober. Vi bor och har en arbetslokal på Backagårdens Kurs- och konferenscentrum strax söder om Höör.

Läs mer
04 oktober 2024

Spanien i vinter?

Har du lust att besöka södra Spanien med SMF? Kring nyår eller första veckan januari. Det bör vara bra svamptid där nere då och sandiga pinjeskogar, sanddyner och mediterrana bergsskogar väntar på att utforskas.

Plats: Cádiz-området (mellan Tarifa och Sanlúcar de Barameda) och Montes de Málaga.

Tid: preliminärt 28 december - 4 januari, men exakta datum är avhängiga av inkvarteringsmöjligheter.

Läs mer
28 december 2024