Trevlig läsning som lockar många och något att se fram emot i dessa tider. I det här inlägget finns det några intressanta exempel på ny svamplitteratur som har publicerats eller som är på gång. Vad sägs om ny bestämningslitteratur, populärvetenskap eller en minnesbok fylld med foton på både svampfynd och mykologer? Läs mer nedan.

I september kommer boken “Svamparnas förunderliga liv : Vad en svampplockare behöver veta om underjorden”, av Anders Dahlberg och Anna Froster ut. Författarna låter oss se världen och världshistorien ur svamparnas perspektiv. Håll utkik efter den i höst!
Du kan läsa mer om boken hos förlaget: https://www.nok.se/titlar/a7/svamparnas-forunderliga-liv/

Geoffrey Kibby är på gång med del 3 i sin välillustrerade bokserie Mushrooms and Toadstools of Britain and Europe.

Volym tre innehåller hattsvampar med svarta-purpurfärgade och bruna sporer, förutom Inocybe som kommer senare, i volym 4 (tillsammans med Entolomataceae och Bolbitiaceae).

De två första volymerna har tidigare presenterats i SMT. De kommande volymerna är ett måste för varje svampvän. Volym 3 beräknas komma ut nu i maj och kan beställas från Summerfiled Books i England.

– Mikael Jeppson

Sundsvalls Mykologiska sällskap har nyligen firat 50- årsjubileum. Detta uppmärksammades med en minnesbok författad av Hjöris Lundmark och Jan-Olof Tedebrand. Boken dryga 300 sidor, tillgängnas Rolf Lidberg, som är en av initiativtagarna till föreningen.

Boken är fylld med historiska texter om MYKO:S verksamhet, men innehåller också nästan 200 sidor om svampfynd i Medelpads olika biotoper. Bildmaterialet i boken är rikligt med både svampar och mykologer. Ett fantastikst tidsdokument!

Hjördis Lundmark har exemplar till försäljning. Boken finns även digitalt på: https://myko.se/myko-50-ar/

– Mikael Jeppson