Denna träff syftar främst till att fördjupa sig i mikroskopering av vedsvampar, men vi kommer även ha en kortare exkursion samt föredrag. Träffen är en fortsättning på tidigare vedsvampsträffar i SMF:s regi. 

Workshopen lämpar sig för de som har ett intresse för vedsvampar och antingen vill börja mikroskopera eller fördjupa sina kunskaper inom mikroskopering. Inga expertkunskaper krävs. Ett antal lånemikroskop kan troligtvis ordnas, men det vore bra om ni som har eget tar med det.Träffen är inte traditionell kurs utan en workshop där vi lär av varandra. Ta gärna med egna kollekt som du vill artbestämma!

Ansvariga för arrangemanget är Linnea Helmersson och Carl Jansson. Som kursledare medverkar Jörgen Olsson, vedsvampsexpert med naturvårdsarter som specialitet.

Kursen hålls fredag kväll till söndag lunch 8-10 november i Umeå. Vi kommer att hålla till på SLU som ligger på bekvämt gångavstånd från Umeå östra station.

Preliminärt schema:

Fredag kväll – Middag, uppackning av utrustning och eventuellt föredrag
Lördag – Exkursion, artbestämning och föredrag
Söndag – Artbestämning, hoppackning och städning

Boende: Boende ordnas på egen hand. Det kan finnas möjlighet till enklare övernattning hos medverkande som bor i Umeå men om ni känner någon i Umeå kan det vara bra att höra sig för om övernattning hos dem. Vi kan också tipsa om annat boende.

Mat: Vi ordnar middag för dem som kommer på fredagen, men övriga måltider får man ordna själv (alternativt att vi samordnar nån slags matbeställning).

Anmälan: Anmälan sker till Linnea Helmersson på linneahelmersson@yahoo.se. Ange gärna om du har eget mikroskop, eventuella matpreferenser samt ditt resesätt och dina ankomst- och avresetider. Glöm inte kontaktuppgifter. Samtidigt betalar du in din deltagaravgift till SMF:s bankgiro 5388-7733. Ange ”Vedsvampsträff nov 2019” och ditt namn i meddelandefältet när du betalar. Deltagarantalet är begränsat.

Kursavgift 200 kr.
Sista anmälningsdag 25/10

Mer info kommer vid anmälan. 

Funderingar och frågor? Kontakta Linnea Helmersson 070-244 56 50 eller Carl Jansson 070-288 10 49, carjan0604@gmail.com

Välkommen!