Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Naturvårdstema: Sandtallskogsworkshop i Gällivare och Kåbdalis

september 2 - september 5

Foto: Helena Björnström.
Sandtallskogen är en av landets mest hotade naturtyper och samtidigt en otroligt spännande skattkammare för många naturvårdsintressanta svampar. Mykologernas kunskap behövs i arbetet med kartläggning och formellt skydd!

Vi bjuder in till en workshop i Norrbottens län under ett förlängt veckoslut i början av september. Workshopen kommer bestå av fältstudier, diskussioner om sandtallskogens ekologi, naturvårdande skötsel, skyddsformer samt bestämningsarbete och föreläsningar. Det kommer finnas ett planerat upplägg för dagarna men också utrymme att på plats skapa workshopen tillsammans. Evenemanget vänder sig i första hand till medlemmar i SMF men även andra är välkomna i mån av plats.  Helena Björnström är huvudansvarig för arrangemanget.

Svampar är en artgrupp som har fått för lite utrymme i det nationella naturvårdsarbetet. En anledning till detta är att det funnits kunskapsluckor om svampars biologi och ekologi vilket försvårar arbetet med effektiva naturvårdsinsatser. Därför anordnar SMF kurser och workshops med fokus på naturvård och svampar där vi vill sammanföra forskare, naturvårdsbiologer, mykologer och andra intresserade för att diskutera den nuvarande statusen för olika arter samt olika idéer och konkreta exempel för hur hotade svampars levnadsbetingelser kan förbättras.

Anmälan och kostnader

Kursavgift: Anmälan senastt den 1 augusti 2021, genom att skicka ett mail till Majken Ekstrand (majken.ekstrand@gmail.com) med kontaktuppgifter. Samtidigt skickar du din deltagaravgift till SMF:s bankgiro 5388-7733. Glöm inte att skriva ”Naturvård2021” och ditt namn i meddelandefältet när du betalar.
Deltagaravgift:
1000 kr för medlemmar i SMF
1875:- [1500:- exkl. moms] för icke medlemmar i SMF

Du erhåller din turordningsplats när inbetalningen registrerats på kontot. En bekräftelse på deltagande liksom mer detaljer kring organisation och utrustning kommer att skickas ut i god tid före kursen. Deltagarantalet är begränsat och anmälan är bindande.

Boende: Vi kommer att bo, äta, ha föredrag och svamputställning i Ekorrbo som ligger i den lilla byn Pålkem, 14 km norr om Mårdsel. Boendet erbjuder flerbäddsrum (2–4 bäddar) och kostar 825 kr för tre nätter. Sängkläder och handduk ingår. Här finns även tillgång till bastu.

Måltider: Tanken är att Ekorrbo ska erbjuda ett matpaket med frukost, lunch och middag, beroende på coronaläget. Vidare prisuppgifter om detta kommer längre fram. Pålkem ligger långt från mataffärer men det finns tillgång till kylskåp och enkelt kök på boendet.

Mer ínformation om bokning av boende och matpaket kommer till dem som anmäler sig.

Program:
Start torsdag kväll, avslutning söndag efter lunch. Programmet nedan är preliminärt.

Torsdag 2 september – ankomstdag, middag, presentationsrunda, föredrag.
Fredag 3 september – frukost, exkursion med lunch i fält, middag och föredrag.
Lördag 4 september – frukost, exkursion med lunch i fält, middag och föredrag.
Söndag 5 september – frukost, städning, exkursion med lunch i fält, avslut runt 13-14.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Helena (helena_bns@hotmail.com).

Välkomna!

Detaljer

Börjar:
september 2
Slutar:
september 5
Evenemang Kategori:

Arrangör

SMF