Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Vedsvampsträff i Uppsala

november 12 - november 14

Vedsvampar, såsom tickor och skinn är de främsta nedbrytarna av död ved. Intensivt brukande av skog har lett till att artmångfalden av vedsvampar har minskat i det brukade skogslandskapet, vilket i sin tur lett till att flera arter nu är hotade. Som naturvårdsarter är flera vedsvampar ganska lättidentifierade medan andra kräver mera noggrant bestämningsarbete.

Upplägg: Träffen kommer att inledas med kort presentation på fredag kväll. Under lördag förmiddag gör vi en kort exkursion. Därefter ägnar vi lördag eftermiddag till söndag förmiddag för identifieringsövningar. Vi avslutar vid lunchtid söndagen den 14/11. Observera att träffen inte är en traditionell kurs. utan en workshop där vi lär oss tillsammans av varandra.

Kursavgift: 200kr

Boende: Boende ordnas på egen hand.

Måltider: Vi ordnar med egen mat under helgen. Mer information kommer vid anmälan.

Anmälan: Du anmäler dig så snart som möjligt genom att skicka ett mail till Majken Ekstrand (majken.ekstrand@gmail.com) med kontaktuppgifter. Samtidigt skickar du din deltagaravgift till SMF:s bankgiro 5388-7733. Glöm inte att skriva ”Vedsvampsträff 2021” och ditt namn i meddelandefältet när du betalar. När inbetalningen registrerats på kontot får du besked om du blivit antagen till träffen. Deltagarantalet är begränsat och anmälan är bindande.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Majken.

Välkommen!

Detaljer

Börjar:
november 12
Slutar:
november 14
Evenemang Kategori:

Arrangör

SMF