Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vedsvampsträff #6- på Flämslätt i Västergötland

20 oktober, 2022 - 23 oktober, 2022

Vedsvampar, såsom tickor och skinn är de främsta nedbrytarna av död ved. Men bland vedsvamparna hittar vi också flera skivlingar och skålsvampar, för att nämna några grupper. Som naturvårdsarter är flera vedsvampar ganska lättidentifierade medan andra kräver mera noggrant bestämningsarbete. Sedan några år tillbaka anordnar SMF vedsvampsträffar där vi tillsammans utforskar vedsvampsfung-an. Några gånger har vi haft särskilda teman, såsom skinnsvampar, andra gånger har vi haft mer in­formella helgträffar där vi fokuserat på hur man arbetar med identifiering, både med och utan hjälp av mikroskop.

Under en långhelg (torsdag till söndag 20 – 23 oktober 2022) fortsätter vi med våra vedsvampsträffar, denna gång i områdena kring Billingen i Västergötland. Under denna långhelg kommer vi att ha större fältfokus än vanligt, men vi kommer även ha tillgång till bra arbetslokaler där vi har gemensamma artgenomgångar, så ta gärna med dig dina egna fynd som du gjort under säsongen!  

Nivå

Workshopen riktar sig till dig som har en del vana av bestämningsarbete och det är en fördel om du som vill mikroskopera dina egna kollekter tar med eget mikroskop. Om du inte har eget mikroskop så ange detta vid anmälan. Observera att träffen inte är en traditionell kurs utan en workshop där vi lär oss tillsammans av varandra. Ansvariga för arrangemanget är Jan Olsson och Elisabet Ottosson.

Upplägg

Helgen kommer att inledas med kort presentation på torsdag kväll. Under fredagen och lördag för­middag gör vi exkursioner till några av länets finaste vedsvampslokaler. Därefter ägnar vi lördag efter­middag till söndag förmiddag åt identifieringsövningar. Vi avslutar vid lunchtid söndagen den 23/10.

Kostnader

Deltagaravgift

500 kr

Boende och måltider

Boende är på Flämslätts Stifts- och kursgårds vandrarhem och kostnader för enkelrum är 385 kr per­son/natt och dubbelrum är 335 kr person/natt. Antalet enkelrum är begränsat. Kostnaderna för mat blir ca 1000 kr. Du ordnar ditt boende direkt med kursgården som du når på [www.flamslatt.se] eller på telefon 0511-304 40. Ange att du ska delta i ett SMF:s arrangemang. För frågor om boende och mat hänvisar vi till kursgården.

Anmälan

Anmälan är möjlig från och med 1 juni 2022, dock senast 10 oktober 2022. Anmälan görs genom att du skickar ett mail till SMF:s kursansvariga, Majken Ekstrand (majken@svampar.se). Du får därefter ett svarsmail från Majken med besked om du är antagen till träffen. Först när du fått bekräftelse betalar du in din deltagaravgift till SMF:s bankgiro 5388-7733. Så vänta inte med anmälan. Deltagarantalet är begränsat och din turordning räknas efter när Majken får ditt mail. När du sedan betalar, glöm inte att skriva ”Vedsvamp okt 2022” och ditt namn i meddelandefältet.

Välkommen!
Jan Olsson och Elisabet Ottosson

Details

Start:
20 oktober, 2022
End:
23 oktober, 2022
Event Category:

Venue

Flämslätt

Organizer

SMF