Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Inventeringshelg på Kinnekulle: fullbokad- men reservlista finns!

9 september, 2022 - 11 september, 2022

Kursen är fullbokad, men anmäl dig gärna till reservlistan!

En inventeringshelg på det västgötska platåberget Kinnekulle. Berggrunden är kalkrik och de lummiga ädellövskogarna och de karga alvarmarkerna är kända för sin mycket spännande funga. Under helgen ägnar vi dagarna åt fältaktiviteter, eftermiddagarna och kvällarna åt bestämningsarbete och inrap­portering på Artportalen.

Vi kommer att ha en central arbetslokal varifrån exkursionerna startar och där vi kommer att kunna ställa upp mikroskop och annan utrustning och ordna en utställning. Boende ordnar var och en på egen hand. Det finns vandrarhem i Hällekis, stugor i Götene, Hällekis och Österplana och hotell i när­belägna Lidköping. Frukost och fältlunch ordnar var och en själv, men vi planerar att äta gemensamma middagar (catering) till självkostnadspris.

Preliminär plan

Fredag 9 september

Kl 18.00 start med lite information och gemensam middag; instruktioner kring insamling, dokumen­tation och inrapportering; iordningställande av arbetsplatser.

Lördag 10 september

Gemensam exkursion och medhavd fältlunch. Åter i arbetslokalen ca 16.00 för eftermiddagskaffe och bestämningsarbete. Inrapportering på Artportalen. Utställning. Gemensam middag (catering).

Söndag 11 september

Gemensam exkursion på förmiddagen. Medhavd lunch i arbetslokalen och påföljande bestämningsarbete och nedmontering av arbetsplatser. Inrapportering på Artportalen. Avslutning ca 16.00.

Kostnader

Deltagaravgift: 800:-

Kursledning

Jan Olsson, Stefan Phalagorn & Mikael Jeppson

Anmälan

Är du intresserad av att delta, skicka snarast en anmälan till SMF:s kursadministratör Majken Ekstrand (majken@svampar.se). Deltagarantalet är begränsat, så när du fått klartecken via mail från Majken kan du betala din deltagaravgift. Märk betalningen med ”Kinnekulle 2022” och ditt namn. Mer infor­mation kommer att skickas till dem som antas.

Välkomna till Kinnekulle!
Jan, Stefan och Mikael

Details

Start:
9 september, 2022
End:
11 september, 2022
Event Categories:
,