Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mykologivecka 2020- Inställd

20 september, 2020 - 26 september, 2020

Mykologiveckan i Nybro 2020 tyvärr inställd

Det har kommit till den tidpunkt då vi som arrangörer av Mykologiveckan 2020 behöver ta ställning till om evenemanget blir av eller inte. Som förening har vi beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utgått från den riskbedömning som bör göras när man arrangerar evenemang. I denna utvärdering tittar man på olika riskfaktorer, om evenemanget berörs av dessa faktorer och vilka åtgärder som arrangörerna bör vidta i så fall. Svarar man ja på många av frågorna skriver Folkhälsomyndigheterna att man bör överväga att ställa in eller skjuta upp evenmanget. 

I fallet för Mykologiveckan berörs vi av flera av de riskfaktorer som myndigheten listar:

  • Vi har ett stort antal deltagare, och vi bedömer att även om om vi minskar på antalet deltagare får vi svårt att uppfylla de krav som Folkhälsomyndigheten rekommenderar när det gäller boende, antal toaletter och fysiskt avstånd.
  • Vi räknar med att flera av våra deltagare tillhör någon av riskgrupperna.
  • Vi planerar för ett långvarigt evenemang. Folkhälsomyndigheten skriver att långvariga evenemang (mer än ett par timmar) ökar risken för smittspridning.
  • Vi har inomhusaktiviteter vilket gör det svårt att undvika nära kontakter.
  • Vi behöver hålla avstånd och transportera oss separat till exkursionsmålen vilket kommer att innebära praktiska svårigheter.

Vi arrangörer bedömer att i detta fallet är bättre att följa en försiktighetsprincip. Vi känner att det är bättre att inse att ”vi kunde ha genomfört veckan” i efterhand snarare än att någon blir sjuk och vi får ångra att vi genomfört veckan.

Den planerade sekvenseringsworkshopen kommer anordnas på annat sätt under hösten.

Ni som har anmält er medverkan och betalat avgifterna kommer att få tillbaka era pengar.


SMF i samarbete med Nybro kommun bjuder in till årets Mykologivecka i spännande och mykologiskt ganska okända marker i sydöstra Småland.

Klicka här för mer information om markerna som ska inventeras(PDF).

Klicka här för anmälningsblankett och mer information om mykologiveckan och kostnader(PDF).

Plats:
Boende, mat och arbetslokal på Hälleberga Lägergård (56.865101, 15.687366, nära Gullaskruv i Ny- bro kommun).

Tid :
Ankomst från kl 15.00 på söndagen 20/9. Officiell start i samband med middag kl 18.00. Avslutning i samband med frukost på lördag 26/9. Måndag fredag erbjuds dagligen ett flertal intressanta exkursionsmål.

Deltagaravgift:
1500:- betalas senast 2020-06-15 (se nedan). De obligatoriska uppgifter som behövs framgår av an- mälningsformuläret som du kan fylla i och scanna och bifoga anmälan (eller skriva alla nödvändiga uppgifter i ett vanligt mail).

GDPR:
I och med att du anmäler dig godkänner du att ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress tas med i en officiell deltagarlista. Om du motsätter dig detta måste det anges vid anmälan.

Boende:
Inkvarteringen är av enkel standard, i dubbel- eller 3 – 4-bäddsrum; tillgången på enkelrum är mycket begränsad. Sänglinne och handduk medtages eller kan hyras på plats.

Möjlighet finns att på egen hand hyra in sig med högre standard på hotellet i närbelägna Orrefors (6 km). I samband med anmälan finns möjlighet att lämna önskemål om rumskompis/kompisar. Den slutliga rumsfördelningen på lägergården görs av organisationskommitten. Max 60 deltagare.

Kostnader för boende och mat:
Boende hela Mykologiveckan på Hälleberga lägergård: SEK 1500:-/person

Mat (frukost, fältlunch, eftermiddagskaffe, middag) hela veckan: 1500:-/person

Anmälan och betalning:
Anmälningsperiod 2020-05-01 – 2020-06-15.

Du anmäler dig genom att skicka ett mail till elisabet@svampar.se (tidigast 1 maj). Samtidigt för du över deltagaravgiften och kostnader för boende och mat till SMF:s bankgiro 5388-7735. Ange Mykologivecka 2020+ ditt namn i meddelandefältet.

Sekvenseringskurs:
Deltagarna i Mykologiveckan har möjlighet att anmäla sig till en sekvenseringskurs. Se information och inbjudan sidan 15. För den som avser att delta i sekvenseringskursen tillkommer mat och logi 26 – 27/9: 700:-.

Klicka här för mer information om sekvenseringskursen(PDF).

Betalning och anmälningsblankett bör vara inne senast 2020-06-15. 

Välkomna till Småland!

Details

Start:
20 september, 2020
End:
26 september, 2020
Event Category:
Website:
https://www.svampar.se/wp-content/uploads/2020/05/Mykologivecka-2020_anmälan.pdf

Organizers

SMF
Nybro kommun