Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tallnaturskogens vedsvampar – Kunskapsutbyte med norska mykologer

17 september, 2020 - 20 september, 2020

Vedsvampar, såsom tickor och skinn, är de främsta nedbrytarna av död ved. Intensivt brukande av skog har lett till att artmångfalden av vedsvampar har minskat i det brukade skogslandskapet, vilket i sin tur lett till att flera arter nu är hotade. Som naturvårdsarter är flera vedsvampar ganska lättidentifierade medan andra kräver mera noggrant bestämningsarbete. Under den här helgen kommer vi att fokusera på tallnaturskogen, hur vi förvaltar denna bio-top och dess svampar. Vi gör jämförelser mellan Sverige och Norge och tittar på praktiska exempel på förvaltning och brukande av miljöer med mycket höga naturvärden.

Kursen riktar sig till dig som har funderingar kring vedsvampar och hur vi identifierar tallskogar med höga naturvärden och förvaltar dessa på ett långsiktigt hållbart sätt.

Genomförs men samarrangemanget med Norge skjuts på framtiden. Ett begränsat antal deltagare.

Kursen inleds i Idre på torsdag kväll den 17/9 2020.

Kostnader:
Kursavgift: 1000 kr (kostnader för mat, boende och resa med minibuss tillkommer).

Boende: ordnas på egen hand men förslag kommer att ges vid anmälan.

Måltider: vi ordnar med egen mat under helgen. Förslagsvis lagar vi middag tillsammans. Mer information kommer vid anmälan.

Anmälan:
Du anmäler dig så snart som möjligt, dock senast 2020-05-31, genom att skicka ett mail till Elisabet Ottosson (elisabet@svampar.se) med kontaktuppgifter. Samtidigt skickar du din deltagar- avgift till SMF:s bankgiro 5388-7733. Glöm inte att skriva ”Tallnaturskogens vedsvampar 2020” och ditt namn i meddelandefältet när du betalar. När inbetalningen registrerats på kontot får du besked om du blivit antagen till kursen. Deltagarantalet är starkt begränsat så först till kvarn gäller. Du erhåller din turordningsplats när inbetalning av kursavgiften inkommit på SMF:s konto. Anmälan är bindande.

Välkommen!

Details

Start:
17 september, 2020
End:
20 september, 2020
Event Category:
Website:
https://www.svampar.se/wp-content/uploads/2020/05/Tallnaturskogens-vedsvampar.pdf

Venue

Idre(Dalarna) och Femundsmarka(Norge)

Organizer

SMF