Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SMFs vårsvampsträff på Kinnekulle – fullbokad, men reservlista finns!

14 april, 2023 - 16 april, 2023

Morchella, Uddevalla. Foto Jörgen Jeppson.

Kursen är fullbokad – men anmäl dig gärna till reservlistan!

En vårsvampshelg på det västgötska platåberget Kinnekulle. Berggrunden är kalkrik och de lummiga ädellövskogarna och de karga alvarmarkerna är kända för sin mycket spännande funga. Under helgen ägnar vi dagarna åt fältaktiviteter, eftermiddagarna och kvällarna åt bestämningsarbete. Alla fynd kommer att rapporteras på Artportalen.

Vi kommer att ha en central arbetslokal varifrån exkursionerna startar och där vi kommer att kunna ställa upp mikroskop och annan utrustning och ordna en utställning. Boende ordnar var och en på egen hand. Det finns vandrarhem i Hällekis, stugor i Götene och Hällekis och hotell i närbelägna Lidköping. Frukost och fältlunch ordnar var och en själv men vi planerar att äta gemensamma middagar (catering) till självkostnadspris.

Datum för vårsvampsträffen är fortfarande preliminär eftersom vädersituationen kan sätta käppar i hjulen för oss.

 

PRELIMINÄR PLAN

Fredag 14 april

18.00 – Start med lite information och gemensam middag; instruktioner kring insamling, dokumentation och inrapportering; iordningställande av arbetsplatser.

Lördag 15 april

Gemensam exkursion och medhavd fältlunch. Åter i arbetslokalen ca 16.00 för eftermiddagskaffe och bestämningsarbete. Inrapportering på Artportalen. Utställning. Gemensam middag (catering).

Söndag 16 april

Gemensam exkursion på förmiddagen. Medhavd lunch i arbetslokalen eller i fält och påföljande bestämningsarbete och nedmontering av arbetsplatser. Inrapportering på Artportalen. Avslutning ca 15.00 

Kostnader

Deltagaravgift: 800:-

Boende ordnar var och en på egen hand.  Detsamma gäller frukost och lunch, men vi planerar att äta gemensamma middagar (catering) till självkostnadspris.

Kursledning

Jan Olsson och Stefan Phalagorn, assisterade av Diana Miscevic och Mikael Jeppson.

Anmälan

Är du intresserad av att delta, skicka snarast en anmälan till SMF:s kursadministratör Majken Ekstrand (majken@svampar.se – skriv ”Kinnekulle 2023” på ärenderaden). Deltagarantalet är begränsat, så när du fått klartecken via mail från Majken kan du betala din deltagaravgift. Du betalar in din deltagaravgift på SMF:s bankgiro 5388-7733. Märk betalningen med ”Kinnekulle 2023” och ditt namn. Mer information om tid och plats kommer att skickas till dem som antas.

 Välkomna till Kinnekulle!

Details

Start:
14 april, 2023
End:
16 april, 2023
Event Category:

Organizer

SMF